Espectacles | Tots els públics
"La bellesa artística no consisteix a representar una cosa bella, sinó en la bella representació d'una cosa" - Immanuel Kant
+ espectacles
EL BOSC COM BALLA
CAL TEATRE
No tothom sap que la música va néixer als boscos. Quan una dona estava a punt de donar a llum s’endinsava al bosc per trobar l’arbre que guardava la cançó del seu fill. Aquesta cançó, cantada per primera vegada al néixer, acompanyaria el nen tota la seva vida, en els moments alegres i en els moments tristos. En Lukas, un nen que viu enmig del bosc amb la seva mare, descobreix que ell no té cançó i creu que per això les coses mai li surten bé. Un dia, perdut enmig del bosc, troba al peu d’un gran arbre una flauta que conté la seva cançó i que li dóna el poder de comunicar-se amb els arbres. Tanmateix, sempre hi ha algú disposat a aprofitar-se dels talents aliens. El vell Fito, encegat per la cobdícia, intentarà utilitzar la cançó de Lukas per els seus interessos, encara que el preu a pagar pugui ser massa alt.

“El bosc com balla” és un espectacle on les titelles, els actors i la música en directe recreen un espai poètic, articulat a través d’un bosc mòbil que adquireix personalitat pròpia gràcies al joc escènic. Aquest bosc, girant sobre si mateix, donarà vida als diferents indrets per on transcorre la història d’en Lukas: un camí entre els arbres, la seva llar, un lloc ocult del bosc, la clariana on pasturen les ovelles, un amagatall... I fins i tot la gran ciutat! Com succeeix en els boscos de debò, a “El bosc com balla”, la llum també juga amb els arbres, per crear gammes cromàtiques i ombres expressives. La il·luminació i la música en directe suposen una part essencial de l’espectacle, i serveixen per introduir l’espectador en el món d’en Lukas, l’Aurora, el vell Fito i el seu cavall Rufo. Aquest espectacle ofereix una visió escènica contemporània del teatre infantil i familiar alhora que aprofundeix en les arrels del conte com a gènere literari, plantejant uns personatges i actituds molt reconeixibles pel públic infantil. El valor de la identitat, la resposabilitat individual i el respecte a l'entorn són alguns dels temes que tracta "El bosc com balla". Atenent al públic infantil, es reflexiona sobre l'adquisició de valors socials i cívics.


Imatges
Vídeos