Espectacles | Teatre
"La bellesa artística no consisteix a representar una cosa bella, sinó en la bella representació d'una cosa" - Immanuel Kant
+ espectacles
WINNIPEG
CIA. LA JARRA AZUL I PUÇA ESPECTACLES

Cant a l'esperança i crida contra l'oblit, aquesta obra recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d'Exteriors del govern xilè, Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats.

“Que la crítica borre toda mi poesía, si le parece. Pero este poema, que hoy recuerdo, no podrá borrarlo nadie”. Així es referia Pablo Neruda al que ell va considerar una de les seves majors fites, noliejar un vaixell des de França, el Winnipeg, perquè més de 2.000 refugiats de la Gue­rra Civil Espanyola poguessin anar-se'n a Xile a la recerca d’una nova vida. Un encàrrec fet pel govern xilè, encapçalat pel ministre d’exteriors Abraham Ortega, que va canviar la vida de milers de refugiats i dels seus descendents. El 3 de setembre de 1939 van arribar al port de Valparaíso. Molts d’ells mai més no tornarien a Espanya.

Aquest muntatge teatral pretén donar veu i memòria a la història d’aquells que es fan dir “Els fills de Neruda” des d’una mirada contemporània.


El director diu...

"El viatge del Winnipeg forma part de la història silenciada del nostre país. El risc que aquest silenci es converteixi en oblit o, encara pitjor, en tergiversació és cosa de tots." 

Norbert Martínez Pujadó


Autoria: Laura Martel

Direcció: Norbert Martínez

Producció: Puça Espectacles, La Jarra Azul i Grec 2020 Festival de Barcelona

Repartiment: Repartiment: Laia Alberch, Laura María González, Martí Salvat i Edu Tudela

Direcció de producció: Ôscar García Recuenco

Espai sonor: Nacho López

Escenografia: Anna Tantull

Vestuari: Ma del Mar Grañena

Il.luminació: Yuri Plana

Disseny audiovisual:  Clara Guixé i Viedma, Núria Planes i Jordi Soler Quintana

Art conceptual: Òscar Climent
Imatges
Vídeos